Sikeres mentés  ( 2017-03-27 )

Egy kútvizsgáló cég kamerája munka közben megszorult a kútba esett gumitömítés miatt. A Geo-Log Kft. munkatársai az eszköz leírása alapján egyedi mentőszerszámot készítettek, és sikeresen kimentették a készüléket, ezzel több millió Ft-os veszteségtől kímélve meg a tulajdonosát.

 
Kútjavítás  ( 2017-03-27 )

A Geo-Log Kft. egyedi technológiával végzi kutak csövezetén lévő hibák, pl. lyukak, repedések vagy menetek rossz záródásának a javítását. A 40-50 cm hosszú szilikontömítésű acél mandzsettát a mérőkábelünk segítségével építjük be a hibás helyre. A javítás kivitelezését és eredményességét videokamerás felvétellel és vízszint méréssel ellenőrizzük.

A mandzsettás javítás egy hengerített acéllemez segítségével a lyuk falához szorított szilikon hengerrel történik. A javítható belső csőátmérők 150-500 mm közöttiek lehetnek, a mandzsetták magassága 400-500 mm. A beszerelés felfújható beépítő pakkerrel történik, amit a szokásos acélpáncél kábel segítségével építünk be a javítandó helyre.

A módszer sikeresen alkalmazható a kút béléscsövén (acél vagy PVC) keletkezett apró sérülések (lyuk, csőkötéshiba) javításához. Egy kútban több hiba is javítható, ha egy hiba nem hosszabb 10-30 cm-nél, alulról felfelé, a pakkerek közvetlenül egymás fölé is építhetők.

Árajánlatot a javításra a tényleges kúthiba meghatározása után tudunk adni (hiba típusa, mérete, mélysége, csőátmérő). A javítást a megrendeléstől számított 1 hónapon belül elvégezzük.